صندوق های سرمایه گذاری عمدتاً توسط کارگزان رسمی بورس تاسیس می شوند و به طور کلی ساز و کار آنها بدین صورت است که با جمع آوری وجوه از سرمایه گذاران اقدام به تشکیل سبد سرمایه گذاری در انواع اوراق بهادار، سپرده های بانکی و موارد دیگر می کنند. بنابراین سرمایه گذاران ریسک گریز و یا افرادی که دانش مالی کمی دارند با سرمایه گذاری در این صندوق ها اقدام به کسب بازدهی مناسب با حداقل ریسک سرمایه گذاری می کنند. همچنین از دیگر مزیت های این صندوق ها برای سرمایه گذاران، می توان به کاهش هزینه های سرمایه گذاری مانند کارمزد اشاره کرد.

صندوق های سرمایه گذاری مشترک با توج به نوع اوراقی که در آن ها سرمایه گذاری می کنند به انواع مختلفی از جمله:

– صندوق های سرمایه گذاری در سهام
– صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت
– صندوق های سرمایه گذاری مختلط

تقسیم می شوند.

۱- صندوق سرمایه گذاری در سهام

در این صندوق ها بخش عمده ایی از پورتفوی را سهام و اوراق بهادار با ریسک بالا تشکیل می دهند. این صندوق ها از ریسک بالاتری نسبت به سایر صندوق ها برخوردارند. این صندوق ها با پرداخت یا بدون پرداخت و در اندازه های کوچک و بزرگ فعالیت دارند.

۲ – صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت

همانطور که از نام این صندوق ها مشخص است بخش عمده ی تشکیل دهنده پورتفوی این صندوق ها را اوراق با درآمد ثابت و کم ریسک و سپرده های بانکی تشکیل می دهند. این صندوق ها نیز در اندازه های کوچک و بزرگ و با پرداخت و بدون پرداخت سود فعال هستند.

۳ – صندوق های سرمایه گذاری مختلط

این صندوق ها با تشکیل پورتفویی مختلط در انواع اوراق با درآمد ثابت، سپرده های بانکی و سهام با ریسک بالا اقدام به سرمایه گذاری در انواع اوراق بهادار با ریسک های متفاوت می کنند.

افراد با سرمایه گذاری در واحدهای صندوق های سرمایه گذاری از سه محل بازدهی کسب می‌کنند:

۱) افزایش ارزش خالص دارایی‌ها یا NAV
۲) دریافت سود تقسیمی سالانه صندوق
۳) دریافت سود سرمایه‌ای حاصل از خرید و فروش اوراق بهادار توسط صندوق.

کارگزاری فارابی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *