كارخانجات‌توليدي‌شيشه‌رازي‌ (كرازي)

#کرازی

شرکت کارخانجات توليدي شيشه دارويي رازي طرحی داشت که به موجب آن ۳۵۰ میلیارد ريال افزایش سرمایه دهد و طرح توسعه کوره ۹۰ تنی را به پیش ببرد.

سرمایه شرکت همکنون به ۸۵۰میلیارد ريال رسیده و برنامه ای برای ادغام شرکت فرعی (تاکستان) در شرکت اصلی وجود دارد لذا با سهامداران تاکستان مذاکره شد و مالکیت آن ها به کرازی منتقل گردید.

بر بیانیه ثبت افزایش سرمایه شرکت در سال ۱۳۹۶ سود خالص ۲۳۷میلیارد ريالی و در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به ترتیب سود خالص ۳۲۸ میلیارد ريال و ۳۹۰ میلیارد ريال را پیشبینی کرده بود.

در سه ماه نخست سال ۱۳۹۶:

۷۷ میلیارد ريال فروش – ۳۰ میلیارد ريال سود عملاتی – ۲۱ میلیارد ريال سود خالص محقق شد.

در شش ماه نخست سال ۱۳۹۶ :

۱۸۸ میلیارد ريال فروش – ۶۷٫۸ میلیارد ريال سود عملیاتی – ۳۲٫۹ میلیارد ريال سود خالص به دست آمد. طی این دوره فروش ۲ درصد در مقایسه با سال قبل کاهش یافته اما حاشیه سود ۵۱درصدی به ۴۶درصد کاهش یافته لذا سود عملیاتی ۲۴درصد افت کرده است.

در مجموع نه ماه سال ۱۳۹۶ :

۲۷۷ میلیارد ريال فروش – ۱۰درصد کاهش به مشابه ۹۵
۱۲۶٫۵ میلیارد ريال سود ناخالص عملیاتی – ۲۰درصد کاهش
۹۸ میلیارد ريال سود خالص عملیاتی – ۲۹درصد کاهش نسبت به مدت مشابه
۲۴ میلیارد ريال هزینه مالی – ۸۴درصد رشد نسبت به مشابه
سایر هزینه ها : ۴۸ میلیارد ريال زیان تسعیر ارز ناشی از
سود خالص : ۳۷ میلیارد ريال – کاهش ۶۷درصد نسبت به مدت مشابه

فروش ۱۲ ماهه محقق شده: ۴۳۴ میلیارد ريال است. سود ناخالص عملیاتی قاعدتا ۱۹۰ میلیاردريال، هزینه عمومی ۳۵ میلیارد ريال، هزینه مالی ۳۷ میلیارد ريال، سود سرمایه گذاری ۱۴۰ میلیارد ريال بوده است.

در بخش سایرهزینه ها، زیان تسعیر ارز بابت بدهی یورویی افزایش یافته و مجموعا ۲۰۰ ريال سود ساخته شرکت نیز در آخرین اصلاحیه اعلام کرده سود خالص از ۲۴۷ میلیارد ريال به ۱۸۳ میلیارد ريال کاهش یافته که معادل ۲۱۵ ريال هر سهم است.

برای سال ۱۳۹۷ …

۳ بحث اصلی داریم:

مقدار فروش واقعی سال ۱۳۹۶ برای تمام محصولات ۱۶٫۳ هزار تن بوده اما این شرکت ظرفیت ۲۰ هزار تن محصول دارد. با حاشیه سود ۴۶درصد واقعی رسیدن به ظرفیت واقعی ۵۰میلیارد ريال سود ناخالص را بالا می برد.

تغییر نرخ یورو باعث شناسایی زیان تسعیر ارز می شود. افزایش ۱۰۰ تومانی در نرخ یورو مبادلاتی، ۱۰ ريال زیان تسعیر ارز برای هر سهم می سازد. ( کاملا تقریبی) لذا افزایش یورو مبادلاتی اتفاق خوبی نیست.

شرکت تاکستان از شرکت اصلی سود بیشتری می سازد. کرازی مالکیت خود را در این شرکت به ۸۷ درصد رسانده و قرار است به ۱۰۰ درصد برساند و بعد تاکستان را منحل کند. چون تاکستان سود خیلی بالایی می سازد و اطلاعات تحلیلی آن را در اختیار نداریم عملا تحلیل کرازی با مشکلاتی همراه است. پروسه ادغام این شرکت ها می تواند به بهبود فضای تحلیلی سهم کمک کند.

اگر فرض کنیم یورو با نرخ ثابتی باشد و زیان تسعیر ارز شناسایی نگردد، این شرکت سود بیش از ۲۰۰ ريال را تکرار می کند. اگر به ضرفیت ۲۰ هزار تنی نزدیک شود، سود خالص از ۳۰۰ ريال عبور میکند لذا ۲ مساله را باید پیگیری کرد:

۱) مقدار فروش در گزارش ماهانه
۲) پروسه سودآوری تاکستان و نرخ یورو
ولید هلالات

تاریخ :۱۳۹۷/۰۲/۲۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *