عرضه و تقاضا مبنای کشف قیمت در بازار ثانویه ارز

به گفته پورابراهیمی، تصمیم نهایی این است که برای کالاهای اساسی و ضروری از جمله دارو، مواد اولیه و نهاده های دامی و کشاورزی، ارز با نرخ ترجیحی اختصاص داده شود و بقیه کالاها نیز از قیمت تعادلی پیروی کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، آخرین برنامه ها و تصمیمات دولت و مجلس را در خصوص ساماندهی به بازار ارز تشریح کرد.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت و گو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، با بیان اینکه بازار ثانویه ارز امروز کلید می خورد گفت: تصمیم نهایی این است که برای کالاهای اساسی و ضروری از جمله دارو، مواد اولیه و نهاده های دامی و کشاورزی، ارز با نرخ ترجیحی اختصاص داده شود و بقیه کالاها نیز از قیمت تعادلی پیروی کنند.

وی افزود:

پیشنهاد اولیه ما این بود که بازار ثانویه ارز در بورس و با توجه به ابزارها و زیرساخت های موجود در آن از قبیل سلف، قراردادهای آتی و قرارداد اختیار معامله ارز شکل گیرد اما به دلایلی بانک مرکزی ترجیح داد این بازار را خود راه اندازی و ساماندهی کند.

پورابراهیمی توضیح داد: پیشنهاد مشخص ما در مجلس این بود که بازار ترجیحی یا بازار اولیه را برای کالاهای اساسی، دارو و دیگر اقلام مورد نیاز مردم از جمله نهاده های دامی و کشاورزی اختصاص دهیم .

وی با بیان اینکه بخش دوم ارز قاعدتا باید از محل صادرات غیرنفتی تامین شود، افزود: هدف ما در بازار ثانویه این بود که اقلام صادراتی به جز نفت به آنجا بیاید؛ مبنای عمل هم در این بازار نرخ توافقی است و کشف قیمت بر اساس عرضه و تقاضا خواهد بود .

این نماینده مجلس ادامه داد: در نامه ای به رئیس جمهور تاکید کردیم تصمیم ارزی جدید دولت در صورتی کارآمد و اثرگذار خواهد بود که از عمق و گستردگی کافی برخوردار باشد و اینکه فقط ارز ناشی از صادرات کالاهای گروه سوم (همه کالاها به جز کالاهای پتروشیمی و کانی های فلزی همچون فولاد و مس) در این بازار عرضه شود، به طور کامل موفق نخواهد بود.

خاطر نشان می شود: بنا به اعلام مسوولان بانک مرکزی، در الگوی جدید صادر کنندگان می توانند ارز حاصل از ۲۰ درصد صادرات غیر نفتی را با واردکنندگان کالاهای دسته سوم مبادله کنند .

به گفته مهدی کسرایی پور مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک ، دو طرف می توانند هم از سامانه های تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت استفاده کنند که در این صورت ارز و ریال و امتیاز واردات صادر کننده مورد مبادله قرار می گیرد؛ همچنین این امکان در سامانه نیما وجود دارد که این بخش از صادرکنندگان بتوانند ارز خود را در سامانه نیما به نرخ رقابتی که به صورت عرضه و تقاضا تعیین می‌شود ، به فروش برسانند .

در این الگو، همچنین برای نرخ توافقی بازار ثانویه سقف تعیین نشده و صرافی ها به عنوان رابط بین وارد کننده و صادر کننده کالا عمل خواهند کرد.

سنا

تاریخ:۱۳۹۷/۰۴/۱۹

…………………………………………………………………………………
برای ثبت نام در کارگزاری فارابی و یا دریافت کد بورسی می توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید و از خدمات منحصر به فرد کارگزاری فارابی و پیشرفته ترین پنل معاملاتی کشور استفاده نمایید.

دریافت کد بورسی

کد بورسی چیست؟

کد بورسی شناسه یکتای شما برای معاملات در بورس اوراق بهادار و یا فرابورس است که با داشتن آن می‌توانید برای خود (یا شرکت) سهام و یا اسناد خزانه اسلامی (اخزا) و یا تسهیلات مسکن خرید و فروش نمایید. کد بورسی همانند شماره ملی منحصربه فرد است. پس از داشتن کد بورسی می توانید از طریق یک (یا چند کارگزاری) به خرید و فروش سهام (و یا اوراق اسناد خزانه اسلامی و یا تسهیلات مسکن) بپردازید.

حتی اگر از چند کارگزاری خرید و فروش آنلاین سهام انجام دهید، کد بورسی شما یکسان خواهد بود. (زیرا پس از تکمیل مراحل اولیه، درخواست شما در سازمان بورس انجام می‌شود.) بعد از داشتن کد بورسی لازم است رمز خرید و فروش آنلاین سهام دریافت کنید و معاملات خود را آغاز کنید. اکنون در چند دقیقه می‌توانید همزمان برای دریافت کد بورسی و خرید آنلاین سهام اقدام کنید. با این روش می‌توایند به صورت آنلاین و رایگان کد بورسی دریافت کنید.

پیمانکاران دولت لازم است برای دریافت مطالبات خود یک مرتبه کد بورسی اخذ نمایند. جهت دریافت کد بورسی برای خرید و فروش اسناد خزانه اسلامی ( اخزا ، سخا )روی لینک پایین صفحه کلیک کنید .

کارمزد فروش اسناد خزانه اسلامی چقدر است؟

هنگام فروش اسناد خزانه اسلامی، طبق قوانین سازمان بورس، به صورت خودکار مبلغی به عنوان کارمزد از شما کسر می‌شود. این کارمزد دو بخش است شامل ۰٫۰۰۰۶۳ کارمزد کارگزار و ۰٫۰۰۰۱۴۴ کارمزد شرکت فرابورس، که جمعا ۰٫۰۰۰۷۷۴ می‌باشد. (یعنی بابت فروش ۱۰۰ میلیون تومان اسناد خزانه، ۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان کارمزد از شما کسر می‌شود.)
…………………………………………………………………………..

درباره شرکت کارگزاری فارابی:

شرکت کارگزاری فارابی، کارگزار رسمی بورس اوراق بهادار، فرابورس، بورس کالا و انرژی از سال ۱۳۷۲ فعالیت عملیاتی خود را در بازار سرمایه آغاز نمود.

این شرکت با هدف ارائه خدمات نوین و جهان تراز به مشتریان، همواره توسعه کمی و کیفی فعالیت هایش را سرلوحه برنامه های خود قرار داده است.

در این راستا با هدف توسعه کمی فعالیت ها تعداد ۲۷ شعبه و تالار اخصاصی معاملات توسط این کارگزاری در سراسر کشور راه اندازی گردید.

همچنین این شرکت با هدف ارتقاء سطح کیفی خدمات خود، طرح ریزی و توسعه خدمات نوینی را در دستور کار خود قرار داده است که از جمله آنها میتوان به طراحی و معرفی سامانه معاملات آنلاین فارابیکسو اشاره نمود که با توجه به وضعیت پلت فرم های معاملاتی موجود، در نوع خود محصول منحصر به فردی در بازار ایران محسوب میشود.

این شرکت در حال حاضر با تمرکز بر دو عنصر « نوآوری مبتنی بر فن آوری » و « کیفیت مشتری محور » به عنوان مزیت های رقابتی اصلی خود برآنست تا جایگاه خود را به عنوان نخستین کارگزاری جهان تراز در ایران بیش از پیش تثبیت نماید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *